IV. MARTON ÉVA NEMZETKÖZI ÉNEKVERSENY

2020. SZEPTEMBER 6-13.

 

Ki jelentkezhet?

A versenyen bármely ország énekese részt vehet, ha a verseny nyitónapján – 2020. szeptember 6-án – már betöltötte a 18. életévét, és

·         hölgyek esetében 1988. szeptember 6-án vagy az után született (max. 32 éves),

·         urak esetében 1985. szeptember 6-án vagy az után született (max. 35 éves).

 

A jelentkezési időszak kezdete: 2019. november 6.

A válogatóra való jelentkezés határideje: 2020. március 16.

Figyelem! A jelentkezési határidő meghosszabbítva 2020. április 16-ig!

Early Bird határidő: 2020. február 15.

 

Jelentkezési anyagok

A jelentkezési határidőig az alábbi anyagokat kell feltölteni a honlap  2019. november 6-tól elérhető jelentkezési felületén keresztül:

·         Hiánytalanul kitöltött jelentkezési adatok, ideértve a teljes versenyrepertoárt (változtatások kezdeményezésére 2020. május 31-ig van mód)

·         Érvényes személyi okmány fénymásolata

·         Professzionális portréfotó (1 MB jpg, min. 300 dpi)

·         Szakmai önéletrajz (1000–2000 karakter), amely feltünteti a jelentkező iskoláit, szakmai tapasztalatait, ideértve a versenyeredményeket, mesterkurzusokat, színpadi produkciókat az utóbbi három évből

·         Egy barokk, és egy másik korszakból származó, szabadon választott ária (ill. oratórium- vagy kantátarészlet) vágatlan videófelvétele mp4 formátumban (egyenként max. 250 MB). Csak kiváló minőségű, 2019. április 1. után készült felvételeket lehet feltölteni, hangfelvételeket és más formátumú videókat nem vesz figyelembe a zsűri. A felvételen látszódnia kell a kísérőnek (zongorista vagy hangszeres együttes) is.  A videón látható darabok szerepelhetnek a jelentkező versenyrepertoárjában is.

 

Csak hiánytalan jelentkezési anyagokat bírál el a Marton Éva vezetésével működő előzsűri!

 

Tájékoztatás a továbbjutókról:

Az előzsűri döntésének eredményét 2020. április 17-ig tesszük közzé.

 

Jelentkezési díj

A jelentkezési díj  200 EUR 

A díjat csak a válogatón továbbjutott versenyzőknek kell megfizetniük.

 

Early Bird jelentkezési díj: 100 EUR

A 2020. február 15-ig beküldött jelentkezések esetén, (csak a válogatón továbbjutott versenyzőknek kell megfizetniük). 

 

A díj befizetésének részleteivel kapcsolatban a verseny titkársága tájékoztatja az élő fordulókra meghívást kapott jelentkezőket az előzsűri döntésének kihirdetését követően.

 

A versenyzők az utazásukkal és szállásukkal kapcsolatos költségeket saját maguk fedezik. A rendezők átvállalják a döntőbe jutott versenyzők szállásköltségét a döntő és a gálakoncert napjaira, amennyiben a versenyző a versenytitkárság által ajánlott szállást veszi igénybe.

 

A verseny szabályai

Minden darabot kotta nélkül kell énekelni, eredeti hangnemben, eredeti nyelven és a teljes verzióban (recitativót, cabalettát, strettát is beleértve, amennyiben az áriához tartozik). A szervezők mindenki számára biztosítanak zongorakísérőt a versenyen. Saját kísérő közreműködését kérjük a jelentkezési lapon megjelölni.

Minden kiválasztott áriát fel kell tüntetni a jelentkezési lapon. Az 1-7. áriának különbözőnek kell lennie (de az A és B áriát újra be lehet írni az 1-7. valamelyikének). 

Mindenkitől csak egy, a versenykiírásnak minden szempontból megfelelő jelentkezést fogadunk el. Ha valami miatt nem sikerült az online jelentkezés, kérjük jelezze a versenytitkárságnak: martoncompetition[kukac]zeneakademia.hu

A versenyzők 2020. május 31-ig változtathatnak a versenyprogramjukon, az erre irányuló kérelmet indoklással a versenytitkárságnak címzett elektronikus vagy postai levélben várjuk.

A versenyzőket az egész versenyen pontozással értékelik, de a pontok szigorúan titkosak. A versenyszervezők a következő fordulóba jutottak listáját ábécésorrendben hirdetik ki.

A zsűri döntése ellen fellebbezésre nincs mód.