A Döntőt megkezdő versenyzők

Lee Seonwoo

Lee Seonwoo

No. 27

Hangfaj: Szoprán

Ország: Dél-Korea

Születési idő: 1997. október 13.

A koreai szoprán, Lee Seonwoo jelenleg a Juilliard School énekművész mesterképzésén tanul New Yorkban, Edith Wiens professzornál. Zenei alapdiplomáját a Szöuli Nemzeti Egyetemen szerezte. Emellett a Szöuli Művészeti Gimnáziumban és a Yewon Schoolban tanult, amely Korea legrangosabb művészeti iskolája.

Versenysikerei közé tartozik a Dong-A Zenei Verseny (melyen ő volt a legfiatalabb versenyző) és a Koreai Énekverseny 1. díja. Az Egyesült Államokban fellépett a Palm Beach-i Operaházban és a Spoleto Fesztiválon, valamint részt vett az Opera Hong Kong NNIOP Korea meghallgatásán. Szólistaként olyan versenyeken szerzett elismerést, mint a Koreai Média Han-Jeon Zenei Verseny (2. díj ) és a Tegui Énekverseny (Fődíj).

Ami színpadi szerepléseit illeti, rendszeresen lép fel az Egyesült Államokban és Ázsiában. Proserpinaként debütált az Orfeóban Avi Stein karmesterrel a Peter Jay Sharp Színházban. A közelmúltban lépett fel szólistaként a La Damoiselle élue-ben az Alice Tully Hallban márciusban Barbara Hannigan vezényletével. Részt vett a Lincoln Center „Restart Stages” projektjében a Juilliard NOW-sorozat részeként, valamint a Verdi Opera Gálakoncerten a Koreai Nemzeti Operában, és a Chosun Ilbo „New Artist Concert”-jén. A Lotte Koncertteremben is fellépett a Hankyung Filharmonikus Zenekarral.

Részt vett Helmut Deutsch, Anna Bonitatibus és Olga Makarina mesterkurzusán, és tanult Barbara Hannigantől, Denyce Gravestől, Lawrence Brownlee-től és Isabel Leonardtól is.

Repertoár

Elődöntő

Liszt: Pace non trovo (Sonetto 104 di Petrarca)

Thomas: À vos jeux, mes amis – Ophélie’s Mad Scene from Hamlet  

Rossini: Una voce poco fa – Rosina’s cavatina from Il barbiere di Siviglia

Középdöntő

Verdi: Sul fil d’un soffio etesio – Nannetta’s aria from Falstaff

R. Strauss: Großmächtige Prinzessin – Zerbinetta’s aria from Ariadne auf Naxos

Döntő

Donizetti: Il dolce suono – Lucia’s aria from Lucia di Lammermoor

R. Strauss: Ich bin euer Liebden sehr verbunden – Sophie’s aria from Der Rosenkavalier

Massenet: Je marche sur tous les chemins... Obéissons quand leur voix appelle – Manon’s arias from Manon