A Döntőt megkezdő versenyzők

Kulagin, Aleksei

Kulagin, Aleksei

No. 25

Hangfaj: Basszus

Ország: Oroszország

Születési idő: 1994. július 22.

Alekszej Kulagin az Oroszországi Orelben (Orjol) született. A Zazerkal’ye zenés színház szólistája volt 2018–2019-ben. 2019-ben diplomázott a Szentpétervári Rimszkij-Korszakov Állami Konzervatóriumban, és csatlakozott a Bolsoj Színház Fiatal Művészek Programjához, a program vezetője, Prof. Dmitrij Vdovin kezei alatt.

Mesterkurzusokon vett részt Neil Shicoffnál, Evamaria Wiesernél, Robert Koernernél, Sergei Leiferkusnál, Ernesto Palaciónál, Plácido Domingónál és Ildar Abdrazakovnál. Együtt dolgozott Ljuba Orfenovával, Mzia Bakhtouridzével, Szemjon Szkiginnel és Ivari Iljával, valamint olyan neves karmesterekkel, mint Tugan Szohijev, Alekszandr Szolovjov, Dmitrij Korcsak, Mihail Sinkevics, Philipp Chizhevsky és Anton Grishanin.

Legfontosabb szerepei: René király a Jolantában, Szobakin a Cári menyasszonyban, Gremin herceg az Anyeginben, Fagy király és Bermjata a Hópelyhecskében, Bonzo a Pillangókisasszonyban, Simone a Gianni Schicchiben, Angelotti a Toscában, Alekó és az Öreg cigány Rahmanyinov Alekójában. Negyedik díjat kapott az 59. Tenor Viñas Versenyen (Barcelona, 2022), majd megnyerte a OPERA CROWN Tbiliszi Nemzetközi Énekversenyt (2021). Még ugyanebben az évben megnyerte a Vlll. Galina Visnyevszkaja Operaénekesek Nemzetközi Versenyét Moszkvában, második lett a Xlll. Jelena Obrazcova Fiatal Operaénekesek Nemzetközi Versenyét Szentpéterváron, és szintén megnyerte Moszkvában a „José Carreras Grand Prix” Nemzetközi Énekversenyt.

Repertoár

Elődöntő

Liszt: Im Rhein, im schönen Strome

Verdi: Studia il passo, o mio figlio… Come dal ciel precipita – Banco’s recitative and aria from Macbeth

Bizet: Quand la flamme de l’amour – Ralph’s aria from La jolie fille de Perth

Középdöntő

Rossini: La calunnia è un venticello – Don Basilio’s aria from Il barbiere di Siviglia

Rachmaninov: Ves’ tabar spit – Aleko’s cavatina from Aleko

Döntő

Tchaikovsky: Gaspot’moj, jesli greshen ja – René’s aria from Iolanta

Verdi: Che mai vegg’io!... Infelice!... e tuo credevi – Silva’s recitative and aria from Ernani

Weber: Schweig’! schweig’!, damit dich Niemand warnt – Caspar’s aria from Der Freischütz