A Döntőt megkezdő versenyzők

Jeong Inho

Jeong Inho

No. 18

Hangfaj: Basszus

Ország: Dél-Korea

Születési idő: 1991. július 25.

A dél-koreai Tedzsonban született Jeong Inho 2017-ben szerzett alapdiplomát a Szöuli Nemzeti Egyetem Zeneművészeti Karán, jelenleg az intézmény Doktori Iskolájába jár. Wonik-Choi-nál és K.S. Attila Junnál tanult, jelenleg a Koreai Nemzeti Opera szakmai kurzusát végzi.
2022-ben megnyerte a „Ferruccio Tagliavini” Nemzetközi Énekversenyt. A spanyolországi Tenor Viñas Versenyen az Astana Opera 2022/23-as Debut-különdíját, a Bordeaux-i Nemzeti Operaház különdíját, az oroszországi Competizione dell’Operán pedig a Hollaender-Calix Ügynökség különdíját kapta.   
2022 második felében Ausztriában és Bordeaux-ban koncertezik, és azt tervezi, hogy a jövőben is Európában folytatja a munkát.
Az utóbbi években megnyerte a Dong-A Zenei Versenyt, a La bella Versenyt és a Gloria Operatársulat Nemzetközi Énekversenyét. Továbbá megnyerte a Koreai Klasszikus Énekesek Egyesülete nemzetközi versenyének első díját, a Pavarotti Énekversenyt és a Tegui Nemzetközi Énekverseny nagydíját, a Kvangdzsui Énekverseny és a Joongang Zenei Verseny harmadik díját, valamint a Seil Koreai Dalverseny második díját.

Fellépett a Traviatában a Gangnam Nemzetközi Zenei Fesztiválon, a Toscában a Chungmu Művészeti Központban és a Figaro házasságában a Szöuli Nemzeti Egyetem Koncerttermében.
Dolgozott a Bolsoj Színház zenekarával, a Grazi Filharmonikus Zenekarral, a Prime Orchestrával, a Gyeongbuk Filharmonikus Zenekarral és a Autumn Chamber Orchestrával. Ezen kívül fellépett a Bolsoj Színházban, a Grazi Operában, a Szöuli Művészeti Központban, és különböző koncerteken a Tedzsoni Filharmonikus Zenekarral a Tedzsoni Művészeti Központban.

Repertoár

Elődöntő

Liszt: Wer nie sein Brot mit Tränen ass

Verdi: A te l’estremo addio... Il lacerato spirito – Fiesco’s recitative and aria from Simon Boccanegra

Wagner: Mein Herr und Gott, nun ruf’ ich dich – King Henry’s aria from Lohengrin

Középdöntő

Bellini: Vi ravviso, o luoghi ameni – Rodolfo’s aria from La Sonnambula

Gounod: Vous qui faites l’endormie – Méphistophélès’s serenade from Faust

Döntő

Verdi: Studia il passo, o mio figlio… Come dal ciel precipita – Banco’s recitative and aria from Macbeth

Rossini: La calunnia è un venticello – Don Basilio’s aria from Il barbiere di Siviglia

Bizet: Quand la flamme de l’amour – Ralph’s aria from La jolie fille de Perth