A Középdöntőt megkezdő versenyzők

Filipponi, Eleonora

Filipponi, Eleonora

No. 13

Hangfaj: Mezzoszoprán/Alt

Ország: Olaszország

Születési idő: 1992. október 04.

Eleonora Filipponi, az olaszországi Cremában született mezzoszoprán jelenleg Nadiya Petrenko irányítása alatt tanul.

2019 januárja óta énekelte Dorabellát Mozart Così fan tutte című operájában az „A. Pessina” IV. Nemzetközi Versenyen Garlascóban, Maddalena szerepében debütált Verdi Rigolettójában a Teatro Lirico di Magentában, énekelte Carment a Teatro Giuseppe Verdiben (Busseto), Isabellát Rossini Olasz nő Algírban című művében, Zitát Puccini Gianni Schicchijében a Wiener Kammeroperben (Bécsi Nyári Zenei Fesztivál), Tisbét a Hamupipőkében és Flora szerepét a Montecatini Operafesztiválon. 2019 augusztusában a prágai Opernfesten énekelt, szeptemberben pedig Raina Kabaivanska jóvoltából ösztöndíjat kapott a Szófiai Opera- és Balettszínházba. Októberben harmadik díjat nyert a viterbói Fausto Ricci Nemzetközi Operaénekversenyen. 2019 novembere és decembere között a Così fan tuttét énekelte Garlascóban (Teatro Martinetti), a Rigolettót Varesében (Teatro Condominio) és a Hamupipőkét Milánóban. 2019 decemberében beiratkozott a bolognai Accademia del Teatro Comunaléba (Scuola dell’Opera Italiana), és Luciana D’Intino diákja let.

2020 októberében a modenai Teatro Comunale Pavarotti-Freniben énekelt a Luciano Pavarotti tiszteletére rendezett koncerten, Roberto Molinelli vezényletével. Ugyanebben a hónapban debütált a második boszorkány szerepében Purcell Dido és Aeneasában a Teatro Comunale Pavarotti-Freniben.

2021 februárjában 2. díjat nyert a VI. Vano Visioli Nemzetközi Operaversenyen (online). 2021 júliusában Clarina szerepében debütált Rossini A házassági kötelezvényében a bresciai Teatro Grandéban, és énekelt egy előadáson a Teatro Comunale di Bolognában Salvatore Percacciolo vezényletével. 2021 augusztusában Ernestina szerepében debütált Rossini Az alkalom szüli a tolvajt című darabjában a sienai Teatro dei Rozziban (Chigiana Zenei Akadémia), 2021 júliusa és októbere között Lindora szerepét énekelte Stradella Moro per amoréjában, 2021 novemberében pedig Rómeót énekelte Bellini Capuletek és Montague-k című művében, Cremában. 2022 januárjában 2. díjat nyert az 5. „Città di Alessandria” Nemzetközi Zenei Versenyen.

Énekesi pályafutása mellett 2016-ban irodalomból és idegen nyelvekből szerzett mesterfokozatot, 2017-ben Firenzében végzett mesterképzést az autizmus spektrumzavarokkal küzdő diákok oktatási módszereiről, 2018 októberében pedig a Claudio Monteverdi Zenei Felsőfokú Intézetben (ISSM) végzett Cremonában.

Repertoár

Elődöntő

Liszt: Die drei Zigeuner

Massenet: Werther... Werther… Je vous écris de ma petite chambre – Charlotte’s recitative and aria from Werther

Ponchielli: Stella del marinar! – Laura Adorno’s aria from La Gioconda

 

Középdöntő

Berlioz: D’amour l’ardente flamme – Marguerite’s aria from La damnation de Faust

Donizetti: Fia dunque vero... O mio Fernando – Leonora’s aria from La favorita

Döntő

Saint-Saëns: Amour! viens aider ma faiblesse! – Dalila’s aria from Samson et Dalila

R. Strauss: Wie du warst! Wie du bist! – Octavian’s aria from Der Rosenkavalier

Rimsky-Korsakov: Vot do chego ya dozhila – Lyubasha’s aria from The Tsar’s Bride