A Döntőt megkezdő versenyzők

Danilov, Andrei

Danilov, Andrei

No. 8

Hangfaj: Tenor

Ország: Oroszország

Születési idő: 1988. július 27.

Andrej Danilov zenészcsaládba született. Szülei az Irkutszki Zenés Színház szólistái. Így miután megszerezte első mesterdiplomáját kínai és angol nyelvi tolmácsként, úgy döntött, hogy ugyanehhez a színházhoz csatlakozik először vendégénekesként (2011), majd társulati tagként (2013). Főként musicalekre és rockoperákra specializálódott, ott debütált Júdásként a Jézus Krisztus Szupersztárban. 2015-ben diplomázott a Szibériai Jogi, Közgazdasági és Menedzsment Egyetem Művészeti Intézetében operaénekesként.

Operaszínpadon az Anyeginben debütált Lenszkijként, majd több nemzetközi versenyen is részt vett.

Első díjat nyert a 6. V. A. Kurocskin Fiatal Operett- és Musicalszínészek Nemzetközi Versenyén Jekatyerinburgban, döntőbe jutott az 1. Fjodor Saljapin Nemzetközi Énekversenyen Ufában 2016-ban.

Megnyerte a 10. „OperettaLand” Fiatal Operettszínészek Nemzetközi Versenyét Moszkvában 2017-ben, 2. díjat nyert az első Piemonte Opera Voci Dal Mondo Nemzetközi Operaversenyen Torinóban (Olaszország) 2018-ban.

Ugyanebben az évben döntőbe jutott és különdíjasként végzett a moszkvai Bolsoj Színház Belvedere Énekversenyén (Urmala, Lettország), valamint nagydíjat nyert Moszkvában a «José Carreras Grand Prix» Nemzetközi Énekversenyen. Nagydíj (Moszkva) 2018.

2019 szeptemberében debütált Alfredóként Verdi Traviatájában a Teatro Umberto Giordanóban (Olaszország), majd Jeníkként Smetana Az eladott menyasszonyába a moszkvai Kolobov Novaja Operaházban, Almerich-ként a Jolantában a Palau de les Arts Reina Sofíában (Spanyolország), Nemorinóként a Szerelmi bájitalban a Cottbusi Állami Operaházban (Németország).

Nem sokkal később a berlini Deutsche Oper társulatának tagja lett. Ott először Don Ottavio, majd Tamino, Rodolfo és Bois-Rosé szerepét énekelte.

A 2021/22-es évadban Alfredo, Rodolfo és Tamino szerepeit énekli, és megkapta első Rossini-szerepét A reimsi utazásban (Belfiore) a berlini Deutsche Operben. Emellett a Staatsoper Unter den Lindenben beugrott Verdi Rigolettójába a Mantovai herceg szerepében.

Repertoár

Elődöntő

Liszt: Pace non trovo (Sonetto 104 di Petrarca)

Mozart: Dies Bildnis ist bezaubernd schön – Tamino’s aria from Die Zauberflöte

Massenet: Pourquoi me réveiller – Werther’s aria from Werther

Középdöntő

Puccini: Ecco la casa... Torna ai felici dì – Roberto’s aria from Le Villi

Massenet: Ah! fuyez, douce image – des Grieux’s aria from Manon

Döntő

R. Strauss: Di rigori armato il seno – Italian singer’s aria from Der Rosenkavalier

Offenbach: Il était une fois à la cour d’Eisenach! – Hoffmann’s aria from Les contes d’Hoffmann                      

Donizetti: Tombe degli avi miei… Fra poco a me ricovero – Edgardo’s recitative and aria from Lucia di Lammermoor