A Döntőt megkezdő versenyzők

Coppens, Linsey

Coppens, Linsey

No. 6

Hangfaj: Mezzoszoprán

Ország: Belgium

Születési idő: 1993. december 11.

Linsey Coppens belga mezzoszoprán a Staatsoper Stuttgart Opera Stúdiójának tagja 2020–2022 között. 2021/2022-ben Rosina szerepét játssza a Sevillai borbély-ban, Siegrunet a Valkür-ben, második dámát a Varázsfuvolában, Linettát Prokofjev Három narancs szerelme című operájában és Oziast Vivaldi Juditha Triumphans című művének színpadi változatában. 2021 nyarán Violet/Mary szerepét énekelte Olga Neuwirth Bählamms Fest című művében a Ruhrtriennale fesztiválon. 

Nemrég játszott szerepei közé tartozik a Macska és a Mókus a L'enfant et les sortilèges német fordításában, a Második Dáma a Varázsfuvolá-ban, Jo a Little Women -ben, Enrichetta a Puritánok-ban, Bianca a Giove in Argo-ban és a Monteblancói Nagyhercegnő az A Dinner Engagement című operában. Koncertszínpadon fellépett Bach Magnificatjában és Karácsonyi oratóriumában, Duruflé Requiemjében, Vivaldi Gloriájában, Beethoven Karfantáziájában, Charpentier Te Deumában és Mendelssohn Magnificatjában és előadta többek közt Mahler Um Mitternacht című dalát.

Neves versenyeken nyert díjakat, például 1. díjat a Metropolitan Opera National Council floridai meghallgatásán, Honorable Mention elismerést a Szentpétervári Operaszövetség Versenyén és 3. díjat a Concours des nouveaux talents de l’art lyrique-en. A középdöntőbe jutott a 2021-es Operalia versenyen. 2022 júniusában az 55. IVC Opera oratórium szekciójának döntőjében versenyez Hertogenboschban és Eindhovenben.  

Linsey Coppens az Antwerpeni Királyi Konzervatóriumban szerezte alapdiplomáját, a Frost School of Music-ban (University of Miami) pedig mesterfokozatát. 2020-ban végzett a Holland Nemzeti Operaakadémián Amszterdamban.

Repertoár

Elődöntő

Liszt: Freudvoll und Leidvoll

Massenet: Enfin, je suis ici – Cendrillon’s aria from Cendrillon

Händel: Svegliatevi nel core – Sesto’s aria from Giulio Cesare in Egitto

 

Középdöntő

Meyerbeer: Nobles seigneurs, salut! – Urbain’s cavatina from Les Huguenots

R. Strauss: Wie du warst! Wie du bist! – Octavian’s aria from Der Rosenkavalier

Döntő

Mozart: Parto, parto, ma tu, ben mio – Sesto’s aria from La Clemenza di Tito

R. Strauss: Sein wir wieder gut – the composer’s aria from Ariadne auf Naxos

Massenet: Werther... Werther… Je vous écris de ma petite chambre – Charlotte’s recitative and aria from Werther