A Bartók Konzi együtteseinek koncertje

2024. szeptember 30. 19.00-21.00

Solti terem

Konzis koncertek

A Bartók Konzi együtteseinek koncertje A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Egymásra hangolva

For One Time Jazz Band
Yu Haeun Grace (jazzének), Molnár Torda (jazzszaxofon), Scheller Ákos (jazzgitár), Damó Máté (jazzbasszusgitár), Hajnal Balázs (jazzdob)
Piastrella Trió
Szabó Dávid (jazz-zongora), Kolozsi Soma (jazzbasszusgitár), Kovács Hunor (jazzdob)
Sharp Five
Fehér Melissza (jazzszaxofon), Bán Péter Richárd (jazzgitár), Csikó Dávid (jazzbasszusgitár), Mózes Bence (jazz-zongora), Rigó Gábor (jazzdob)

SZÜNET

Pecze-Vajda Duó
Pecze Ádám (jazz-zongora), Vajda Gergely (jazznagybőgő)
Creative Improv Ensemble
A Bartók Konzi jazz- és klasszikus hangszeres tanulói
Vezényel: Ajtai Péter, Pozsár Máté

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészképző Gyakorló Szakgimnáziumban, azaz a Konziban hosszú hagyományra tekint vissza a kamarazenei és zenekari képzés. Az iskolában kisebb-nagyobb alkalmi együttesek kezdik meg a közös munkát, a kölcsönös muzsikusi inspiráció pedig nem egyszer életre szóló szakmai együttműködések, barátságok kiindulópontjává válik. Ezen az estén a Konzi jazz tanszakáról induló együttesek mutatkoznak be a Solti terem színpadán. A legifjabb generációt a For One Time Jazz Band képviseli. A Piastrella Trio két évvel ezelőtt jött létre, az együttes zenei világára mások mellett Chick Corea, Keith Jarrett és Jesus Molina is hatott. A Sharp5 eredetileg alkalmi együttes volt, ám a próbák során kiderült, hogy a tagok hihetetlen összhangban és gördülékenységgel tudnak együttműködni, ezért elhatározták, hogy hosszabb közös útra indulnak. Műsorukon saját darabjaik, kortárs kompozíciók és a jazztörténet csemegéi egyaránt szerepelnek. A koncert második felét a Pecze–Vajda Duó indítja, majd egy igazi különlegesség következik, a klasszikus zenei tanszakok és a jazz tanszak diákjainak közös, részben improvizatív előadása. A Creative Improv Ensemble több mint húsz zenészből áll, a csapat kreatív, folyamatmodelleken alapuló zenét játszik. A zenekar nagy sikerrel debütált 2024 áprilisában a Magyar Zene Házában.

 

Vásároljon jegyet egyszerre több saját szervezésű hangversenyünkre!
  • 2 koncertre 10% engedményt,
  • 3 koncertre 15% engedményt,
  • 4 vagy több koncertre 20% engedményt adunk a vásárlás végösszegéből.
A Zeneakadémia Extra szolgáltatásra regisztrálók további 5% kedvezményben részesülnek.

 

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Jegyár:

2 900 Ft

Sorozat:

Konzis koncertek

A sorozat további eseményei: