Frankl Péter és a Kelemen Kvartett

2021. november 25. 19.30-22.00

Nagyterem

Kamarazene Nagyteremre

Frankl Péter és a Kelemen Kvartett A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Helyszíni és online koncert

Franck: f-moll zongoraötös

SZÜNET

Brahms: f-moll zongoraötös, op. 34

Frankl Péter (zongora)
Kelemen Kvartett: Kelemen Barnabás, Jonian Ilias Kadesha (hegedű), Kokas Katalin (brácsa), Vashti Mimosa Hunter (cselló)

A közvélekedés szerint egy igazán jó vonósnégyes tagjainak évtizedeken át napról napra együtt kell zenélniük ahhoz, hogy játékuk fokozatosan egyneművé váljon, azonban számtalan példa akad az ellenkezőjére is. Ezek egyike a 2021 elején újjáalakult Kelemen Kvartett, amely valójában mint állandó együttes tekinthető csak újnak, ugyanis két, hasonló körökben mozgó művészpáros – a Kelemen Barnabás – Kokas Katalin házaspár, illetve a szintén szoros kapcsolatban álló Jonian Ilias Kadesha és Vashti Mimosa Hunter – fúziójából áll. Az „ifjú” Kelemen Kvartetthez a világ zenei életének egyik doyenje, a Zeneakadémián még Kodály Zoltánnál és Weiner Leónál is tanult Frankl Péter csatlakozik. Előadásukban a zongoraötös-irodalom két ékköve, Brahms és Franck ugyanazon hangnemben íródott és hasonló érzelmi hullámokon mozgó alkotása csendül fel.
Élő közvetítés a Zeneakadémia Online Koncertterméből, FB oldalán és YouTube csatornáján.
 
 



Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Támogató:

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

Jegyár:

4 900, 6 200, 7 500, 8 900 Ft

Sorozat:

Kamarazene Nagyteremre