A VERSENY MENETE 2022

2022. június 15.

A versenyre jelentkezni lehetett 2022. januárjától április 25-ig, egy barokk, és egy másik korszakból származó, szabadon választott ária (ill. oratórium- vagy kantátarészlet) vágatlan videófelvételének beküldésével. A felvételen látszania kellett a kísérőnek (zongorista vagy hangszeres együttes) is. A videón látható darabok szerepelhetnek a jelentkező versenyrepertoárjában is.

A jelentkezési lapon fel kellett tüntetni az áriákat, amelyeket a versenyző az élő fordulókban énekel. A zenekari döntőre a megadott operalistából választhattak áriákat. 

 

JELENTKEZÉSI DÍJ

 

A jelentkezési díj 200 EUR 

A díjat csak a válogatón továbbjutott versenyzőknek kell megfizetniük.

 

Early Bird jelentkezési díj: 100 EUR

A 2022. március 25-ig beküldött jelentkezések esetén (szintén csak a válogatón továbbjutott versenyzőknek). 

 

A versenyzők az utazásukkal és szállásukkal kapcsolatos költségeket saját maguk fedezik. A rendezők átvállalják a döntőbe jutott versenyzők szállásköltségét a döntő és a gálakoncert napjaira, amennyiben a versenyző a versenytitkárság által ajánlott szállást veszi igénybe.

                                                         

A VERSENY SZABÁLYAI

Minden darabot kotta nélkül kell énekelni, eredeti hangnemben, eredeti nyelven és a teljes verzióban (recitativót, cabalettát, strettát is beleértve, amennyiben az áriához tartozik). A szervezők mindenki számára biztosítanak zongorakísérőt a versenyen, de a versenyzők magukkal hozhatják saját zongorakísérőjüket is.  

A versenyzőket az egész versenyen pontozással értékeli zsűri, de a pontok szigorúan titkosak.

 

TÁJÉKOZTATÁS A TOVÁBBJUTÓKRÓL

Az előzsűri döntésének eredménye, vagyis az élő fordulókba jutott versenyzők névsora ide kattintva elérhető. 

A versenyszervezők a következő fordulóba jutottak listáját ábécésorrendben hirdetik ki, az érintett versenyzőket emailben értesítik, a lista pedig megjelenik a verseny honlapján és közösségi oldalain is.

A zsűri döntése ellen fellebbezésre nincs mód.