Valentina Puscas lesz a Marton Éva Énekverseny első fellépője

2022. szeptember 5.

A sorsoláson a legfiatalabb versenyző, a 24 éves koreai szoprán, Lee Seonwoo húzta ki az első induló sorszámát, így legelőször Valentina Puscas romániai szoprán lép színpadra hétfőn, szeptember 5-én a Zeneakadémia Solti termében. A többiek betűrendben követik majd, egészen az ábécé végéig, majd onnan elölről. Ez a sorrend az egész verseny alatt érvényes lesz.

„Fontos, hogy a verseny idején békességben legyünk, egymásra figyeljünk, segítsük egymást” – mondta Marton Éva a sorsoláson. A fiatal tehetségeket bíztatva hozzátette: jó munkával, nagyszerű előadással kitűnhetnek, ezért ragadják meg a lehetőséget, hogy észrevegye őket a világ.

Az elődöntőben egy szabadon választott Liszt-dalt, és az általuk előre megadott két ária egyikét adják elő a versenyzők. A másik áriát csak akkor kell elénekelniük, ha azt a zsűri kéri. 

Részletek valamennyi versenyzőről és a repertoárjukról a linkre kattintva olvashatók, és itt elérhető a versenynaptár is. 

Az elődöntőkre a belépés ingyenes.
Az élő közvetítés megtekinthető a Marton Énekverseny honlapján, a Zeneakadémia honlapján, a YouTube csatornán, valamint a Marton Énekverseny és a Zeneakadémia Facebook-oldalain

Jegyek itt vásárolhatók a zenekari döntőre (Zeneakadémia Nagyterem)

illetve a Gálakoncertre (Magyar Állami Operaház)