A II. Marton Éva Nemzetközi Énekverseny televíziós megjelenései

2016. október 21.

Október 26-án szerdán egymást követően tűzi műsorra a megmérettetés döntőjének felvételét és a versenyről forgatott filmet az MTVA M5-ös csatornája.

A II. Marton Éva Nemzetközi Énekverseny döntőjének és eredményhirdetésének a Zeneakadémia tízkamerás élő internetes közvetítése alapján készült felvételét (kreatív producer: Szabó Stein Imre, rendező: Petrovics Eszter, műszaki vezető: Lakatos Gergely) az MTVA M5-ös csatornája október 26-án 19.55 órai kezdettel tűzi műsorra.

Az adás vízválasztó a Zeneakadémia történetében, hiszen a megújulási projekt keretében beszerzett audiovizuális és stúdiótechnikai eszközparkkal, a Zeneakadémia kommunikációs igazgatóságának vezetésével, az AVISO stúdió munkatársai közreműködésével készült felvételt főműsoridőben sugározza a közmédia, és ezzel az internetes közvetítés mellett egy televíziós műsor nézettségét is magáénak tudhatja az intézmény. Fontos hozzátenni, hogy a televízióban sugárzásra kerülő változat hosszas utómunka eredményeként született meg, hiszen az eredeti anyagot némileg rövidíteni kellett, illetve fényeléssel és további kameraképekkel szerették volna dúsítani az alkotók az élő internetes közvetítést.

Közvetlenül ezt követően, október 26-án 22.15-től a versenyről készült 55 perces dokumentumfilmet sugározza az M5 csatorna, melyet az MTVA a Zeneakadémia felkérésére forgatott (rendező: Varga Zs. Csaba, szerkesztő: Mészáros Katalin). Az olykor vidám, olykor drámai backstage-pillanatokat megmutató, és a verseny kulisszái mögé is betekintést kínáló filmben Marton Éva mellett megszólalnak a zsűri tagjai, a megmérettetés házigazdái, valamint a versenyzők, köztük a II. díjat kiérdemelt hallgatónk, Horti Lilla.

A döntő és az eredményhirdetés teljes felvétele, valamint az MTVA filmje október végétől a verseny honlapján, a martoncompetition.hu oldalon is elérhető lesz.