Cheung Viola lesz az első fellépő versenyző a Marton Énekverseny elődöntőjében

2021. augusztus 29.

A sorsoláson a legfiatalabb versenyző, a 20 éves ukrán bariton, Mykyta Kiyashchenko húzta ki az első induló sorszámát, így legelőször Cheung Viola kínai szoprán lép színpadra augusztus 30-án a Zeneakadémia Solti termében. A többiek betűrendben követik majd, egészen az ábécé végéig, majd onnan elölről. Ez a sorrend az egész verseny alatt érvényes lesz.

"Mindannyian nagyon tehetségesek vagytok, bízzatok magatokban, hallottalak benneteket - biztatta a versenyzőket Marton Éva - a személyiségeteken keresztül újrateremtve igyekezzetek átadni az ihletett pillanatokat!" 

Az elődöntők műsora 32 Liszt-dalból és 88 opera 125 áriájából áll össze. A versenyzők egy Liszt-dalt majd egy általuk választott áriát énekelnek a korábban megadott kettőből. A másodikat csak akkor adják elő, ha azt a zsűri kéri.

A kiadott műsortól eltérően az első elődöntő nem 14 órakor, hanem csak este 6-kor kezdődik, mivel a zsűri egyik tagja, Larisza Gergijeva váratlan akadályok miatt csak hétfőn ér Budapestre. 

Részletek valamennyi versenyzőről és a repertoárjukról a linkre kattintva olvashatók.

Az elődöntőkre a belépés ingyenes.
Az élő közvetítés megtekinthető a Marton Énekverseny honlapján, a Zeneakadémia honlapján, a YouTube csatornán, valamint a Marton Énekverseny, a Papageno és a Zeneakadémia. Facebook-oldalain

A linkre kattintva olvasható a verseny menetrendje,
Jegyek itt vásárolhatók a döntőre és a gálára.