A továbbjutottak nagy többsége jelezte: színpadra áll Budapesten augusztusban

2021. július 14.

Az idei Marton Éva Nemzetközi Énekversenyre 79 versenyző erősítette meg, hogy az előzsűri tavalyi választása alapján változatlanul tervezi, hogy részt vesz a megmérettetés élő fordulóin 2021. augusztus 29. és szeptember 5. között. A kapcsolattartás folyamatos velük, így naprakész tájékoztatást kapnak az érvényes szabályokról, valamint a lebonyolítás lehetőségeiről. A tavalyi verseny a járvány miatt maradt el, és szerveződik idén.

A Zeneakadémia az énekverseny lebonyolítását teljes közegészségügyi biztonságban, ugyanakkor az esélyegyenlőséget maximálisan szem előtt tartó intézkedésekkel valósítja meg, figyelemmel a járványhelyzetre. A továbbjutó versenyzők Budapestre utazva, fizikai jelenlétükkel vesznek részt a versenyben. Ha a pandémiás körülmények úgy alakulnak, hogy kizárólag a zsűrit engedhetjük a terembe, és a nézőket nem, akkor a verseny akár a helyszínen tartózkodó nézők nélkül is megvalósul.

A közönség a járványhelyzettől függetlenül megtekintheti a versenyt az interneten, hiszen minden fordulót magas minőségű online közvetítéssel teszünk elérhetővé világszerte, hasonlóan a 2018-as III. Marton Éva Nemzetközi Énekversenyhez.

A Zeneakadémia a verseny lebonyolításakor maximális figyelmet fordít a versenyzők, a zsűri tagjai és a közönség védelmére.