Útmutató az Online Jelentkezéshez

 1. Figyelmeztetünk, hogy az online jelentkezési űrlap angol nyelvű, és a honlap angol oldalairól érhető el.
   
 2. Erősen javasoljuk, hogy Mozilla Firefox-ban kezdj neki az űrlap kitöltésének.
   
 3. Mielőtt elkezded kitölteni a jelentkezési lapot, először is a captchát (érvényesítő számkódot) nézd meg, és ha nem vagy benne biztos, hogy el tudod olvasni, töltsd be újra az oldalt!
   
 4. Ne feledd, hogy minden mezőt kötelező kitölteni. Mielőtt nekiállsz, fuss rajta át, biztosan mindent előkészítettél-e.
   
 5. Ellenőrizd újra a csatolandó dokumentumok fájlformátumát: csak jpg-t, mp4-et, illetve pdf-et fogadunk el!
   
 6. Emlékeztetünk, hogy az 1-7. áriának különbözőnek kell lennie (de az A és B áriát újra beírhatod az 1-7. valamelyikének). Az egyszerűség kedvéért javasoljuk, hogy mielőtt nekiállsz a jelentkezési lap kitöltésének, egy dokumentumba gyűjtsd sorrendbe a kitöltendőket, és onnan illeszd be őket az űrlap megfelelő mezőibe. Azt is javasoljuk, hogy a csatolandó fájlokat másold előre egy mappába egymás mellé, így kényelmesebb betallózni őket.
   
 7. Arra is emlékeztetünk, hogy mindenkitől csak egy, a versenykiírásnak minden szempontból megfelelő jelentkezést fogadunk el. Több kritérium alapján automatikusan szűrjük a többször – például fiktív email címekkel – próbálkozókat, és a sikeresen feltöltött/beküldött jelentkezéseket a verseny titkársága is ellenőrzi. Értelemszerűen a sikeresen feltöltött, de érvénytelennek bizonyuló jelentkezéseket beküldők nem kaphatnak meghívást a 2016 őszi élő fodulókra.
   
 8. Az internetkapcsolatod feltöltési sebességétől és a kiválasztott videófájlok méretétől függően a feltöltés néhány perctől akár fél óránál is tovább tarthat. Ezért javasoljuk, hogy:

- csak a szélessávú internettel rendelkezők válasszák az online feltöltést!

- lehetőség szerint 100-200MB közötti méretű, internetre optimalizált fájlokat célszerű előkészíteni (300 MB-nál nagyobb méretű videókat el sem fogad el a rendszer)!

- amíg nem kapsz visszajelzést, ne kattints el az oldalról, és ne lassítsd  másik ablakban való böngészéssel sem a netkapcsolatodat!

Ha a fentieket mind szem előtt tartottad, és mégsem sikerült a beküldés, próbálkozz újra, de SEMMIKÉPP SE használd a böngésző vissza gombját! Töltsd újra a jelentkezési lapot a menüpontjára, vagy az oldalsávban elhelyezett linkre kattintva. Ha nem kaptál pontos visszajelzést, mi volt a hiba, próbáld meg a fentieket újra elolvasni.

Ha hosszú várakozás utána a "Portlet temporarily unavailable" hibaüzenetet kapod, minden valószínűség szerint túl lassú az internetkapcsolatod. Próbáld újra a feltöltést szélessávú netről!

Amennyiben sikeresen jelentkeztél, a megadott email címedre visszaigazolást küldünk. Ha ezt nem kaptad meg, valami miatt a jelentkezésedet nem fogadta a rendszer, mindenképp próbálkozz újra!

Ha arra gyanakszol, hogy az internetkapcsolatod nem bírja a fájlfeltöltést, küldd el postán a jelentkezési anyagodat a II. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny titkárságának címezve. A letölthető, kinyomtatható jelentkezési lap ide kattintva, az ajánlott áriákat felsoroló repertoárlista ezen a linken található meg. Emlékeztetünk, hogy postai úton történő jelentkezés esetén a jelentkezés határideje 2016. március 31.