Ki jelentkezhet?

A versenyen bármely ország énekese részt vehet, ha a verseny nyitónapján már betöltötte a 18. életévét, és

  • hölgyek esetében 1984. szeptember 19-én vagy az után született,
  • urak esetében 1981. szeptember 19-én vagy az után született.

Jelentkezési anyagok

A jelentkezési határidőig az alábbi anyagokat kell feltölteni a honlap angol nyelvű online jelentkezési felületén keresztül (javasolt), vagy postán beküldeni a versenytitkárság részére:

  • Hiánytalanul kitöltött jelentkezési adatok, ideértve a teljes versenyrepertoárt (későbbi változtatások kezdeményezésére 2016. május 31-ig van mód)
  • Érvényes személyi okmány fénymásolata
  • Professzionális portréfotó (jpg min. 2 MB, 300 dpi)
  • Szakmai önéletrajz (1000–3000 karakter), feltüntetve a jelentkező iskoláit, szakmai tapasztalatait, ideértve a versenyeredményeket, mesterkurzusokat, színpadi produkciókat az utóbbi három évből
  • Egy barokk, és egy másik korszakból származó, szabadon választott ária (ill. oratórium- vagy kantátarészlet) videófelvétele mp4 formátumban (egyenként max. 300MB). Csak kiváló minőségű, 2015. március 31. után készült felvételek elfogadhatók, hangfelvételeket és más formátumú videókat nem vesz figyelembe a zsűri. A felvételen látszódjon a kísérő (zongorista vagy hangszeres együttes), és ne legyen benne vágás. A videóra rögzített darabokat a versenyző szerepeltetheti versenyrepertoárjában is.

Csak hiánytalan jelentkezési anyagokat bírál el a Marton Éva vezetésével felálló előzsűri.

 

 

A Válogatóra való jelentkezés határideje:

2016. március 31. (postai bélyegző dátuma), amennyiben a jelentkezési anyagot a Versenytitkárságra kívánja eljuttatni (H-1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.)

2016. április 27., amennyiben a jelentkezési anyagot az on-line jelentkezési felületen keresztül tölti fel.

 

Tájékoztatás a továbbjutókról:

Az előzsűri döntésének eredményét 2016. május 20-ig tesszük közzé.