A III. Nemzetközi Marton Éva énekverseny repertoárja

A jelentkezők egy Liszt-dallal és összesen hét operaáriával készülnek, melyeket lehetőleg (de nem kizárólagosan) a verseny operalistájáról választanak.

Válogató:

MP4 videófelvétel, melyen a versenyző két, általa szabadon választott áriát mutat be az alábbi megkötésekkel: szerepelnie kell egy barokk áriának (operából, oratóriumból vagy kantátából) és egy operaáriának valamely másik korszakból. A felvételen előadott művek szerepelhetnek az élő versenyre benyújtott versenyprogramban is.

Csak jó minőségű és a közelmúltban készült (2017. március 31-én vagy utána készített) felvételeket fogadunk el. Hangfelvételt, CD-t, VHS-t nem fogad el a bizottság.

A jelentkező és a kísérője (zongora, zenekar stb.) legyen jól látható a felvételen, minden művet szerkesztés nélkül („vágatlanul") kell beküldeni.

 

Élő verseny:

A jelentkezők egy Liszt-dallal, valamint összesen hét operaáriával készülnek. A döntő műsorát a verseny operalistáján szereplő művek részleteiből kell összeállítani (a lista ide kattintva található meg - ha valaki a listán szereplő művekből nem talál megfelelő versenyszámot, akkor haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot a versenytitkársággal, és írja meg javaslatát!)

Elődöntő

Egy Liszt-dal és két különböző stílusú és karakterű ária

A versenyzők a Liszt-dal mellett az áriák egyikét adják elő saját választásuk szerint. A második áriát csak akkor kell elénekelni, ha azt a Zsűri kéri.

 

Középdöntő

Két különböző stílusú és karakterű ária

A versenyzők mindkét áriát bemutatják.

 

Döntő

Három, kötelezően a verseny operalistáján szereplő művekből választandó különböző stílusú és karakterű ária

A bemutatásra kerülők közül egyet a versenyző, egyet pedig a Zsűri választ.

 

Minden darabot kívülről kell énekelni, eredeti hangnemben, eredeti nyelven és a teljes verzióban (recitativót, cabalettát, strettát is beleértve, amennyiben az áriához tartozik).

Minden kiválasztott áriát fel kell tüntetni a jelentkezési lapon.

Ha valaki a listán szereplő művekből végképp nem talál megfelelő versenyszámot, akkor sürgősen vegye fel a kapcsolatot a versenytitkársággal, és írja meg javaslatát!

A versenyzők 2018. május 31-ig változtathatnak a versenyprogramjukon.

A versenyszervezők 2018. június 30-ig kérhetnek változtatást (pl. amennyiben a zenekari anyag nem beszerezhető).