Ki jelentkezhet?

A versenyen bármely ország énekese részt vehet, ha a verseny nyitónapján már betöltötte a 18. életévét, és

  • hölgyek esetében 1986. szeptember 10-én vagy az után született,
  • urak esetében 1983. szeptember 10-én vagy az után született.

Jelentkezési anyagok

A jelentkezési határidőig az alábbi anyagokat kell feltölteni a honlap 2017 november 7-től elérhető angol nyelvű online jelentkezési felületén keresztül:

  • Hiánytalanul kitöltött jelentkezési adatok, ideértve a teljes versenyrepertoárt (későbbi változtatások kezdeményezésére 2018. május 31-ig van mód)
  • Érvényes személyi okmány fénymásolata
  • Professzionális portréfotó (jpg min. 2 MB, 300 dpi)
  • Szakmai önéletrajz (1000–3000 karakter), feltüntetve a jelentkező iskoláit, szakmai tapasztalatait, ideértve a versenyeredményeket, mesterkurzusokat, színpadi produkciókat az utóbbi három évből
  • Egy barokk, és egy másik korszakból származó, szabadon választott ária (ill. oratórium- vagy kantátarészlet) videófelvétele mp4 formátumban (egyenként max. 250MB). Csak kiváló minőségű, 2015. március 31. után készült felvételek elfogadhatók, hangfelvételeket és más formátumú videókat nem vesz figyelembe a zsűri. A felvételen látszódjon a kísérő (zongorista vagy hangszeres együttes), és ne legyen benne vágás. A videóra rögzített darabokat a versenyző szerepeltetheti versenyrepertoárjában is.

Csak hiánytalan jelentkezési anyagokat bírál el a Marton Éva vezetésével felálló előzsűri.

 

 

A Válogatóra való jelentkezés határideje:

2018. március 14.

Early Birds határidő: 2018. február 15. (az eddig az időpontig jelentkező, és a válogatón továbbjutó versenyzők 50% jelentkezési díj kedvezményre jogosultak)

 

Tájékoztatás a továbbjutókról:

Az előzsűri döntésének eredményét 2018. április 15-ig tesszük közzé.