A IV. MARTON ÉVA ÉNEKVERSENY MENETE

2021. AUGUSZTUS 29 - SZEPTEMBER 5.

 A versenyre jelentkezni lehetett 2019. november 6-tól 2020. április 16-ig, egy barokk, és egy másik korszakból származó, szabadon választott ária (ill. oratórium- vagy kantátarészlet) vágatlan videófelvételének beküldésével. A felvételen látszania kellett a kísérőnek (zongorista vagy hangszeres együttes) is. A videón látható darabok szerepelhetnek a jelentkező versenyrepertoárjában is.

A jelentkezési lapon fel kellett tüntetni a megadott operalistából kiválasztott áriákat, amelyeket a versenyző az élő fordulókban énekel majd. Ezen a repertoárlistán a versenyzők 2021. június 15-ig változtathatnak. 

Tájékoztatás a továbbjutókról:

Az előzsűri döntésének eredménye, vagyis az élő fordulókba jutott versenyzők névsora ide kattintva elérhető. 

Jelentkezési díj

A jelentkezési díj 200 EUR 

A díjat csak a válogatón továbbjutott versenyzőknek kell megfizetniük.

Early Bird jelentkezési díj: 100 EUR

A 2020. február 15-ig beküldött jelentkezések esetén ( szintén csak a válogatón továbbjutott versenyzőknek). 

A jelentkezési díjat átutalással és bankkártyával is be lehet fizetni, ide kattintva, 2021. június 15-ig. 

A versenyzők az utazásukkal és szállásukkal kapcsolatos költségeket saját maguk fedezik. A rendezők átvállalják a döntőbe jutott versenyzők szállásköltségét a döntő és a gálakoncert napjaira, amennyiben a versenyző a versenytitkárság által ajánlott szállást veszi igénybe.

A verseny szabályai

Minden darabot kotta nélkül kell énekelni, eredeti hangnemben, eredeti nyelven és a teljes verzióban (recitativót, cabalettát, strettát is beleértve, amennyiben az áriához tartozik). A szervezők mindenki számára biztosítanak zongorakísérőt a versenyen. Saját kísérő közreműködését kérjük a jelentkezési lapon megjelölni.

Minden kiválasztott áriát fel kell tüntetni a jelentkezési lapon. Az 1-7. áriának különbözőnek kell lennie (de az A és B áriát újra be lehet írni az 1-7. valamelyikének). 

A versenyzők 2020. május 31-ig változtathatnak a versenyprogramjukon, az erre irányuló kérelmet indoklással a versenytitkárságnak címzett elektronikus vagy postai levélben várjuk.

A versenyzőket az egész versenyen pontozással értékelik, de a pontok szigorúan titkosak. A versenyszervezők a következő fordulóba jutottak listáját ábécésorrendben hirdetik ki.

A zsűri döntése ellen fellebbezésre nincs mód.