Teljes a verseny multimédia archívuma

2016. november 08.

Visszanézhető az MTVA által készített versenyfilm és letölthetők a fordulók videóanyagai, ezzel a II. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny összes multimédiás anyaga elérhetővé vált.

A versenyről készült, 2016. október 26-án az M5-ön bemutatott 55 perces dokumentumfilmet az MTVA a Zeneakadémia felkérésére forgatta. Az olykor vidám, olykor drámai backstage-pillanatokat megmutató, és a verseny kulisszái mögé is betekintést kínáló filmben Marton Éva mellett megszólalnak a zsűri tagjai, a megmérettetés házigazdái, valamint a versenyzők – köztük a Zeneakadémia II. díjat kiérdemelt hallgatója, Horti Lilla. A Varga Zs. Csaba által rendezett film ide kattintva tekinthető meg.

Az összes forduló videó dokumentációja versenyzőnként letölthető formában a következő linkekről érhető el: Elődöntő, Középdöntő, Döntő (a felvételeket a Zeneakadémia AVISO Stúdiója készítette).

A 2016. szeptember 24-i döntő és eredményhirdetés teljes, a Zeneakadémia által készített tízkamerás felvétele ide kattintva nézhető vissza három részben, a versenyen készült fotókból összeállított válogatás, illetve a fordulók teljes fotódokumentációja ezt a linket követve érhető el.