Élő Fordulók

A jelentkezők egy Liszt-dallal, valamint összesen hét operaáriával készülnek. A döntő műsorát a verseny operalistáján szereplő művek részleteiből kell összeállítani (a lista ide kattintva található meg - ha valaki a listán szereplő művekből nem talál megfelelő versenyszámot, akkor haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot a versenytitkársággal, és írja meg javaslatát!)

Elődöntő

Egy Liszt-dal és két különböző stílusú és karakterű ária

A versenyzők a Liszt-dal mellett az áriák egyikét adják elő saját választásuk szerint. A második áriát csak akkor kell elénekelni, ha azt a Zsűri kéri.

Középdöntő

Két különböző stílusú és karakterű ária

A versenyzők mindkét áriát bemutatják.

Döntő

Három, kötelezően a verseny operalistáján szereplő művekből választandó különböző stílusú és karakterű ária

Bemutatásra két ária kerül, a repertoáron megadottak közül egyet a versenyző, egyet pedig a Zsűri választ.

 

Minden darabot kívülről kell énekelni, eredeti hangnemben, eredeti nyelven és a teljes verzióban (recitativót, cabalettát, strettát is beleértve, amennyiben az áriához tartozik).

 

Minden kiválasztott áriát fel kell tüntetni a jelentkezési lapon.

Ha valaki a listán szereplő művekből nem talál megfelelő versenyszámot, akkor sürgősen vegye fel a kapcsolatot a versenytitkársággal, és írja meg javaslatát!

A versenyzők 2016. május 31-ig változtathatnak a versenyprogramjukon, a versenytitkárságnak címzett elektronikus vagy postai levélben kezdeményezve és indokolva azt.

A versenyszervezők 2016. június 30-ig kérhetnek változtatást (pl. amennyiben a zenekari anyag nem beszerezhető).

 

A versenyzőket az egész verseny során pontozással értékelik, de a pontok szigorúan titkosak. A Versenyszervezők a következő fordulóba jutottak listáját ábécésorrendben hirdetik ki.

A Zsűri döntése ellen fellebbezésre nincs mód.